Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας από τη Λέρο

Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας από τη Λέρο

Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας από τη Λέρο 1

«Κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση του ζεύγους» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω που τελικά ανέλαβε τη μητέρα των παιδιών από τη Λέρο.

«Ο δικηγορικός μας σύλλογος αριθμεί τα 94 μέλη, από τα 94 μέλη δεν ήθελε κανείς, όλοι αποποιήθηκαν. Στη συνέχεια διορίστηκε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου αυτεπάγγελτα, εγώ δηλαδή, μαζί με έναν νεαρό συνάδελφο, ένας για τον πατέρα και ένας για την μητέρα, γιατί οι υπερασπίσεις τους συγκρούονται σε κάποια σημεία» δήλωσε ο Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

Όπως ο ίδιος ανέφερε έχει μιλήσει με τη μητέρα και πρόσθεσε: «Έχω μιλήσει με την μητέρα, απολογήθηκε στον ανακριτή χθες και κρίθηκε προφυλακιστέα. Η μητέρα είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου, τουλάχιστον η εντολέας μου, τον άλλον δεν τον ξέρω, είναι μια κοπέλα που με το ζόρι έβγαλε το δημοτικό. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί βασικά πράγματα. Εμείς βάλαμε και αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η επικοινωνία είναι δύσκολη, δεν μπορώ να πω ότι επικοινωνώ απόλυτα με την κοπέλα αυτή, στο βαθμό που θα ήθελα» ανέφερε.

«Το μέγεθος δεν το έχει αντιληφθεί, έχει καταλάβει ότι έχει κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό, είναι σίγουρη για αυτό αλλά σε κάποιες αποστροφές του λόγου της λέει ‘”μα το είπε ο σύζυγος”. Δηλαδή, πράγματα που ο κοινός νους τα θεωρεί δεδομένα, στο μυαλό αυτής της κοπέλας δεν είναι το ίδιο, αυτό αποκόμισα» τόνισε.

Για τη φρίκη που βίωναν ο ίδιος και τα αδέρφια στη Λέρο μίλησε χθες ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας κάνοντας αποκαλύψεις για τον πατέρα του που, όπως λέει, τον χτυπούσε μέχρι τα 23 του χρόνια.

Μιλώντας για τον εφιάλτη μέσα στο σπίτι, μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και σόκαρε την ελληνική κοινή γνώμη, ανέφερε πως ο πατέρας του ήταν εκείνος που έκανε κουμάντο στο σπίτι. «Μόνο ο πατέρας μου. Η μητέρα μου δεν είχε να πει… Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 μου με χτυπούσε. Για τη μητέρα μου δεν το ξέρω, απλά έχω ακούσει από γειτόνους ότι τη χτυπούσε και τη μητέρα μου. Μου έχει πετάξει σίδερο, μου έχει ανοίξει το κεφάλι…».

Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε πως δεν γνώριζε. «Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου, ούτε ήξερα ότι είναι άξιος να κάνει αυτό που έκανε στην αδερφή μου».

«Πώς ήταν μέσα στο σπίτι η μητέρα;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον ίδιο να απαντά: «Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Και δεν σου έλεγε τι έχει. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με τη μητέρα μου, αυτός την έβαζε. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι, όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της. «Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *