Τι μπορεί να συμβεί στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με το μπλοκάρισμα της Huawei

Τι μπορεί να συμβεί στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με το μπλοκάρισμα της Huawei

Τι μπορεί να συμβεί στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με το μπλοκάρισμα της Huawei 1

Μετά και τη σημερινή κίνηση της Facebook να απαγορέψει την προεγκατάσταση των εφαρμογών της στα smartphones της Huawei που θα κυκλοφορήσουν από τώρα και στο εξής, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε ποιες μπορεί να είναι οι κυρώσεις για τις Αμερικανικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα του Donald Trump.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα The Verge, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα για οποιαδήποτε εταιρεία στις ΗΠΑ αποφασίσει να αψηφήσει την εντολή της κυβέρνησης, είτε μιλάμε για μικρές εταιρείες, είτε για μεγαθήρια όπως οι Microsoft, Facebook και Google.

Η νομοθεσία προβλέπει από τσουχτερά πρόστιμα και περιορισμούς στις εξαγωγές των προϊόντων τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαγγελθούν και κατηγορίες κακουργήματος στα υψηλόβαθμα στελέχη τους. Το θέμα είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και οι εταιρείες που δεν έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, αλλά εκμεταλλεύονται τεχνολογίες που προέρχονται από εκεί.

Αυτό εξηγεί την απόφαση της βρετανικής ARM να βάλει στον πάγο τη συνεργασία της με τη Huawei, διότι θα μπορούσε να ανακληθεί η άδεια της από το γραφείο Βιομηχανίας και Ασφαλείας (BIS) του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα εισαγωγής τεχνολογίας για τη δική της λειτουργία.

Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη Huawei σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση σύντομα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί πρακτικά να εξαναγκάσει οποιονδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία που παράγεται στη χώρα, να έρθει με το μέρος της.

Advertisements

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *