«Θύμα» του πανικού και τα πολύτιμα μέταλλα

«Θύμα» του πανικού και τα πολύτιμα μέταλλα 1

REUTERS/Ilya Naymushin

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε χθες το παλλάδιο, κάνοντας ενδοσυνεδριακά βουτιά έως και 13%, ενώ σημαντικές απώλειες πάνω από 4% κατέγραψε και ο χρυσός, στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση σε διάστημα επταετίας, με το πολύτιμο μέταλλο να πέφτει θύμα του πανικού των επενδυτών και των μαζικών ρευστοποιήσεων.

Η τάση φυγής προκάλεσε «σφυροκόπημα» και στα υπόλοια πολύτιμα μέταλλα, με την πλατίνα να χάνει πάνω από 6% και το ασήμι να υποχωρεί 7%. 

Η τιμή σποτ του χρυσού έκανε βουτιά 4,4%, υποχωρώντας στα 1.568,96 δολάρια ανά ουγκιά, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τα μέσα του 2013. 

«Καθώς επιδεινώνεται το κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές κλείνουν κάποιες από τις ανοικτές θέσεις, μεταξύ των οποίων και στον χρυσό. Γι’ αυτό και δεν κατάφερε να αναρριχηθεί σε νέα υψηλά, τώρα που επικρατεί γενικό “ξεπούλημα” στις αγορές μετοχών», εξηγεί η Ζορζέτ Μπέλε, αναλύτρια στην ΑΒΝ Amro.

Με πτώση 10,8% έκλεισε το παλλάδιο, στις χειρότερες επιδόσεις από την εποχή της κρίσης, και έχοντας υποχωρήσει 12,7% στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *