Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ελληνικά ομόλογα

Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ελληνικά ομόλογα

Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ελληνικά ομόλογα 1

Η στροφή των επενδυτών και  hedge funds στα  στο ρίσκο αλλά και την υψηλή κερδοφορία της αγοράς ομολόγων, παρά τους φόβους στα διεθνή χρηματιστήρια σχετικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα και την ανησυχία για τη νέα επιδημιολογική έξαρση που παρουσιάζεται στην  Κίνα, οδήγησε σε νέο πτωτικό ράλι τα επιτόκια αγοράς. 

Οι αποδόσεις στις περισσότερες αγορές της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, πλησίασαν τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περασμένου Φεβρουαρίου.

Έτσι, η απόδοση του νέου 10ετους ομολόγου υποχώρησε έως το 1,18% από 1,30% την Παρασκευή, του 5ετούς στο 0,48% από 0,51% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,39% από 1,45%.

Εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα εστιάζεται στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν τις βασικές παραμέτρους τους Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το δεύτερο πακέτο μέτρων ύψους 103 δισ. ευρώ. Η χώρα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς αναμένεται να εμφανίσει φέτος στον Προϋπολογισμό της έλλειμμα 7,25% του ΑΕΠ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 46 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,25% από 1,33% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έναντι 0,45% του αντίστοιχου υποχωρήσει στο 1,60% από το 1,76%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν νωρίς το απόγευμα στο 1.1245 δολ. από το επίπεδο του 1,1254 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1253 δολ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *