Θεοχάρης: Σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό

Τηλεσυνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΤ με την παρουσία του υπουργού Τουρισμού

Η εξέταση των βασικών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού, καθώς και η λήψη αποφάσεων για τα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού, ήταν το αντικείμενο της τηλεσυνεδρίασης του ΔΣ του ΕΟΤ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού, κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιούνται ήδη και ιδιαίτερα για την διεθνή καινοτομία GreeceFromHome, καθώς και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της συμμετοχής του ΕΟΤ σε αυτήν. Ο υπουργός Τουρισμού, αφού δήλωσε πως προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των πολιτών, ενημέρωσε το ΔΣ για προτάσεις και δεδομένα σχετικά με τη διενέργεια δράσεων προβολής και προώθησης, σε σχέση με τις υγειονομικές εξελίξεις και τον βαθμό ετοιμότητας που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «με άμεσα αντανακλαστικά σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό, και δίνουμε έμφαση ώστε τα ξενοδοχεία να ανοίξουν, ενσωματώνοντας τις απαραίτητες υγειονομικές προσαρμογές, όπως και κάθε διαδικασία της τουριστικής αλυσίδας, ενώ συμβαδίζουμε πλήρως με τις εξελίξεις στην υγεία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Και επισήμανε: «Σε αυτή την προσπάθεια το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ καλούνται να έχουν βασικό ρόλο, συνομιλώντας με τις Περιφέρειες και τους φορείς του τουρισμού για τον σχεδιασμό ενιαίας στρατηγικής προώθησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ καλούμαστε να δούμε ξανά κάθε μία αγορά ξεχωριστά και να διαμορφώσουμε μία ξεχωριστή προσέγγιση με βάση τα δεδομένα κάθε χώρας».

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, σημείωσε ότι σε αυτή την περίοδο χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση και επικοινωνία με όλους τους φορείς και τις περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων σε κλίμα συνεργασίας, ώστε να αναπτυχθούν όλες οι δημιουργικές προτάσεις που θα υπάρξουν.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *