«Θέλω δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου»

«Θέλω δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου»

«Θέλω δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου» 1

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συνεχίστηκε σήμερα, μετά από διακοπή, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το φονικό που είχε συμβεί στις 27 Ιανουαρίου του 2012 στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Με και την απολογία σήμερα και του κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία. Επειδή η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου επικαλέστηκε λόγους ασθενείας, αποφασίστηκε η συνέχιση της δίκης στις 23/4 με τις αγορεύσεις του εισαγγελέα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Θυμίζουμε ότι η πολύκροτη δίκη είχε αρχίσει στις 13 Φεβρουαρίου με την εξέταση μαρτύρων, μεταξύ αυτών του αδερφού του θύματος και παρόντα στο τραγικό συμβάν, καθώς και των γονέων του 25χρονου θύματος.

Τραγική φιγούρα η μάνα

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η μητέρα του θύματος χρειάστηκε να βγει εκτός της δικαστικής αίθουσας λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Η ίδια κρατώντας στα χέρια της τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου τους, ζητά δικαιοσύνη για το παιδί της. «Θέλω μόνο δικαιοσύνη για το παιδί μου», είπε.

Η δεύτερη μέρα της δίκης

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στο δικαστήριο ειδικά κατά την εξέταση του πατέρα του κατηγορουμένου. Ο πατέρας του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο γιος του δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα αλλά να τον «προσβάλει» ρίχνοντας μπαλοθιές. Είπε συγκεκριμένα: «Αν πίστευα ότι το έκανε επίτηδες δεν θα τον σίμωνα καθόλου, δεν θα ερχόμουν καθόλου εδώ. Όμως το έκανε για να τον προσβάλει».

Τότε η μητέρα του θύματος και φώναξε: «Γιατί τότε δεν έπαιξε στη ρόδα του αυτοκινήτου αλλά πάνω του;».

Στο τέλος ο πατέρας του κατηγορούμενου ανέφερε: «Μετά το κακό έδινα λεφτά να ανάβουν κερί σε κάθε μνημόσυνο του πεθαμένου».

Εκείνη τη στιγμή η μητέρα του θύματος ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είχα ανάγκη το κερί σου. Το παιδί μου είχα ανάγκη ζωντανό. Να το δικό σου παιδί κάθεται εκεί ζωντανό. Εμένα το σκότωσε».

Στη συνέχεια της διαδικασίας ο τεχνικός σύμβουλος τον οποίο έχει προσλάβει η οικογένεια του κατηγορουμένου, ισχυρίστηκε ότι ο πρώτος πυροβολισμός (που χτύπησε την καρότσα) ήταν εκούσιος, ο δεύτερος πυροβολισμός (που σκότωσε το θύμα) ήταν ακούσιος ως αποτέλεσμα μυϊκής σύσφιγξης του χεριού από την ανάκρουση του όπλου στον πρώτο πυροβολισμό και ο τρίτος πυροβολισμός στο προπορευόμενο όχημα που βρισκόταν ο αδερφός του θύματος ήταν εκούσιος αλλά στόχευε προς τα κάτω. Να σημειωθεί ότι έγινε σαφές πώς η έκθεση του τεχνικού συμβούλου δεν προέκυψε από αυτοψία ούτε υπήρξε βαλλιστική εξέταση, αλλά ήταν αποτέλεσμα εξέτασης εγγράφων και φωτογραφιών που είχαν δοθεί από την πλευρά της υπεράσπισης.

Η απολογία του κατηγορουμένου

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλώς να προσβάλει το θύμα και όπως ο ίδιος είπε δεν του περνούσε κατά διάνοια από το μυαλό αυτό που έγινε. Είπε συγκεκριμένα: «Έξι χρόνια τώρα είμαι μέσα ακόμα με “τρώει” και το κουβαλώ».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η δεύτερη βολή (που σκότωσε το θύμα) προκλήθηκε από την ανάκρουση του όπλου και ο τρίτος πυροβολισμός όταν επιχείρησε να βάλει την καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο.

Από την πλευρά της, η μητέρα του θύματος ζητά δικαιοσύνη για να αναπαυθεί, όπως λέει, η ψυχή του παιδιού της.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *