Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μία νέα παράλληλη δράση στις φετινές Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μία παράλληλη δράση, που αφορά ένα εργαστήρι για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας φορητής σκηνής, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που θα φιλοξενηθούν από τις 5 έως τις 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Το εργαστήρι “Σκηνή επί Πόλεως” αποτελεί ένα νέο πρότζεκτ που υλοποιείται για πρώτη φορά φέτος και έχει στόχο να δώσει βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης να συνεργαστούν και να πειραματιστούν προκειμένου να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα ενισχύει την ιδέα του θεάτρου σε ανοιχτούς χώρους εντός του αστικού ιστού. Απευθύνεται σε νέους δημιουργούς, φοιτητές ή τελειόφοιτους όλων των σχολών τεχνών, όπως επίσης σε τεχνίτες και κατασκευαστές, οι οποίοι θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν μία φορητή σκηνή (1Χ1) με τον εξοπλισμό της. Το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί το εργαστήρι σχεδιασμού και το Νοέμβριο το εργαστήρι κατασκευής, με υπεύθυνους σκηνογράφους τον Γιάννη Κατρανίτσα και την Μαρίνα Γκούμλα, με την υποστήριξη του ομότιμου καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Πέτρου Μαρτινίδη.

Σε ό,τι αφορά τις θεατρικές παραστάσεις, οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου θα ανοίξουν με την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, στις 5,6 και 7 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια, με πρωταγωνιστές τους Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιο Χειλάκη και Μιχάλη Σαράντη. Θα ακολουθήσει η παράσταση “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη, από τις 9-13 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, και στον ρόλο της Ηλέκτρας την Λένα Παπαληγούρα. Η τρίτη παράσταση είναι η κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, “Από το γάμο…στο διαζύγιο”, που θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και πρωταγωνιστές τους Κώστα Αποστολάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρη Τσικούρα. Οι Γιορτές θα κλείσουν με το έργο “Αγαμέμνων”, στις 27 Ιουλίου, μία παράσταση συρραφή πάνω στον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου και την “Ιφιγένεια” του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και με πρωταγωνιστές την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *