Τέρνα: Εγγυητική 48 εκατ. ευρώ με surety bond για το έργο στο Καστέλι

Τέρνα: Εγγυητική 48 εκατ. ευρώ με surety bond για το έργο στο Καστέλι

Τέρνα: Εγγυητική 48 εκατ. ευρώ με surety bond για το έργο στο Καστέλι 1

Στην έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 48 εκατομμυρίων ευρών για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (εταιρεία του  Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) μέσω του ασφαλιστικού προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων – Surety Bonds. 

Η έκδοση της εν λόγω εγγυητικής επιστολής έλαβε χώρα μέσω του νέου εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων της INTERAMERICAN Achmea Group για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνεργασία με την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers. 

Το κόστος κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην περιοχή του Καστελίου που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης» ανέρχεται στα 480 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΤΕΡΝΑ Α.E.. Σημειώνεται ότι η σύμβαση παραχώρησης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι προβλέπει και τη μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών προσβάσεων σύνδεσης του αεροδρομίου με τον Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης. Στην εταιρεία παραχώρησης του έργου συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,9%), η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η ινδικών συμφερόντων GMR Airports Ltd (21,64%). Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια τριανταπέντε έτη από την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης (06/02/2020) και συμπεριλαμβάνει την πενταετή περίοδο μελέτης-κατασκευής.

Τα Surety Bonds 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της ΝΑΚ Katsiberis, το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2017 από την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers σε συνεργασία με την Interamerican  Achmea Group και μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί αιτήματα για πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης. Πρόκειται για ένα προϊόν διεθνούς βεληνεκούς, το οποίο  μάλιστα, όπως παρατηρείται παγκοσμίως, διατηρεί σημαντικά μερίδια αγοράς και αφορά στην έκδοση εγγυητικών επιστολών αποκλειστικά από Ασφαλιστικές Εταιρείες με εγγυημένα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως. 

Όπως δήλωσε ο Νίκος Κατσιμπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της NAK Katsiberis Insurance Brokers «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεργαζόμαστε με τον  Όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.  Το προϊόν Surety Bonds αποτελεί εγγύηση και σημαντική εναλλακτική λύση χρηματοδότησης μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Αυτή την περίοδο, που οι εθνικές οικονομίες πλήττονται από την αβεβαιότητα των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αναδεικνύονται, όπως σε αυτή την περίπτωση, εναλλακτικοί τρόποι που έρχονται να διασφαλίσουν την συνέχεια και τα επενδυτικά πλάνα των επιχειρήσεων. Το ασφαλιστικό προϊόν της ασφάλισης εγγυήσεων δείχνει έναν καινούριο δρόμο στις επιχειρήσεις που αναζητούν, ιδιαίτερα μεσούσης αυτής της κρίσιμης συγκυρίας,  εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης που πληρούν προϋποθέσεις ευελιξίας, ταχύτητας, φερεγγυότητας, ανταγωνιστικού κόστους και βασικά ανταποκρίνονται στις μοναδικές απαιτήσεις των αναγκών τους».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *