Τελικό Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη πρότεινε ο Μπαλτάκος, ενωτικός ο ΜαρινάκηςΤελικό Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη πρότεινε ο Μπαλτάκος, ενωτικός ο Μαρινάκης 1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/6) στα γραφεία της ΕΠΟ η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπου προήδρευσε για πρώτη φορά ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Για πρώτη φορά μετείχαν στην επιτροπή, ο νέος πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο αντιπρόεδρος και γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε ενωτικός στη διάρκεια της συνεδρίασης, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

«Όπως είπα μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League 1 ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε ίσω. Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League 1 θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ».

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεσμεύτηκε ως πρόεδρος της Super League ότι θα φροντίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στη Super League 2 να είναι αντίστοιχο με αυτό της ανώτατης Λίγκας.

Εν τω μεταξύ, πρόταση για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ συζητήθηκε γενικά η περίπτωση διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου σε πόλεις της περιφέρεας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού.

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την παράταση κατά μία εβδομάδα της θερινής μεταγραφικής περιόδου της επόμενης σεζόν (2023-24), ενώ εγκρίθηκε και το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-23.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής:

«Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν.

Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2. 

Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/9/2023».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.