Τα παράξενα και απρόοπτα της κάλπης


Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο δεν λείπουν και τα μικρο-απρόοπτα.

Στο χωριό Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας η δικαστική εκπρόσωπος που μετέβη νωρίς το πρωί στο εκλογικό κέντρο διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν γεμίσει το σχολείο με συνθήματα κατά κόμματος, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν ρίξει φυτοφάρμακα.

Τελικά η κάλπη μεταφέρθηκε στο νηπιαγωγείο όπου εξελίσσεται κανονικά η εκλογική διαδικασία.

Σε χρόνο-εξπρές αναμένεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων από εκλογικά τμήματα απομακρυσμένων ή ορεινών περιοχών, που αριθμούν λιγοστούς κατοίκους. Μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, είναι το χωριό Άκρες, στα ορεινά του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου είναι εγγεγραμμένοι 25 ψηφοφόροι.

Είκοσι οκτώ εγγεγραμμένους ψηφοφόρους αριθμεί το Δερμάτι Καρπενησίου. «Είναι το πιο μικρό εκλογικό μας κέντρο. Φαντάζομαι γύρω στους 8-20 ψηφοφόρους θα έχουμε εκεί» δήλωσε στον Ant1 ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Αποφασισμένος να ασκήσει κανονικά το εκλογικό του δικαίωμα είναι και ο μόνος κάτοικος του χωριού Γιαννοχώρι Καστοριάς. Ο ίδιος δηλώνει πως θα ψηφίσει κανονικά πηγαίνοντας στο Νεστόριο, που απέχει περίπου 21 χλμ. από το χωριό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, στο Λευκοχώρι Ηλείας κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει με αποχή από την εκλογική διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματικότητα στην περιοχή.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *