Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο


Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό – Αύριο 8 Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διεθνή κρίση στον τομέα της ενέργειας αποφασίστηκαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό.

Στόχος είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από τη διεθνή έκρηξη τιμών στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο θα περιλαμβάνει διπλασιασμό της επιδότησης στο ρεύμα,  αλλά και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 20% έως 30% για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να το λάβουν περισσότερες οικογένειες.

Η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι τουλάχιστον τετραμηνιαία, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή την περίοδο κατανάλωσης από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο, χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστεί και τους πρώτους μήνες του 2022. Παράλληλα, εξετάζεται να διατεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 150-200 εκατ. ευρώ για την επιδότηση του φυσικού αερίου, που μένει να ανακοινωθεί, με ποιο τρόπο θα χορηγηθεί.

Τα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών θα ανακοινώσουν αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά Tags

ηλεκτρικό ρεύμα Φυσικό αέριο Επίδομα Θέρμανσης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *