Τα 5 σημαντικότερα αξιοθέατα των Κυθήρων

Τα 5 σημαντικότερα αξιοθέατα των Κυθήρων

ΤΑ 5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Τα 5 σημαντικότερα αξιοθέατα των Κυθήρων

Φέτος το καλοκαίρι σκοπεύετε να επισκεφτείτε ταΚύθηρα; Αν ναι τότε στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε ποια είναι τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στα Κύθηρα.

Κάστρο Κυθήρων

Το μεσαιωνικό κάστρο των Κυθήρων βρίσκεται σε ύψωμα, στην άκρη της πόλης και πάνω από το επίνειό της Καψάλι. Πήρε την τελική του μορφή το 1503, όταν πάνω στις εγκαταστάσεις των Βυζαντινών εγκατέστησαν μια ασφαλή οχύρωση οι Βενετοί.

Επισκεφτείτε το παλάτι των προβλεπτών, τις εκκλησίες, τις κατοικίες των ευγενών, τις στέρνες και την πυριτιδαποθήκη που σήμερα φιλοξενεί τη Συλλογή Οικοσήμων των Ευγενών. Η θέα από τον εξώστη μπροστά στο παλάτι προς το Καψάλι κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Μυρτίδια στα Κύθηρα

Το προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας βρίσκεται στα δυτικά του χωριού Καλοκαιρινές. Η ιερά εικόνα της Παναγίας βρέθηκε μέσα σε μυρτιές, από ένα βοσκό, ο οποίος έχτισε εκεί το μικρό ναό που βρίσκεται κάτω από το νεότερο μεγάλο ναό του 19ου αιώνα.

Η εικόνα της Παναγίας αποτελεί το σημαντικότερο θρησκευτικό κειμήλιο των Κυθήρων. Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ακολουθήστε το χωματόδρομο που οδηγεί στον Άγιο Νικόλα τον Κρασσά και απολαύστε τη θέα στη θάλασσα με τον ήλιο να βαφτίζεται μέσα της.

Φάρος Μουδαρίου στα Κύθηρα

Πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους πέτρινους φάρους της Ελλάδας με ύψος 25 μέτρα. Χτίστηκε στα χρόνια της Αγγλικής κυριαρχίας στα Επτάνησα με σκοπό να εξυπηρετήσει τη διέλευση των πλοίων στο Λακωνικό κόλπο. Δίπλα στο φάρο βρίσκεται και ένα ακόμη μνημείο το παλιό σηματόρειο. Η θέα προς το Λακωνικό κόλπο είναι εκπληκτική.

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου στα Κύθηρα

Το πιο ενδιαφέρον σπήλαιο του νησιού με τουριστική διαδρομή 200 μέτρων. Στην είσοδο υπάρχει ένα τέμπλο με καλοδιατηρημένες νωπογραφίες βυζαντινής τέχνης και λίγο πιο μέσα είναι κτισμένο ένα ναΰδριο αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.

Το σπήλαιο έχει πλούσιο διάκοσμο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι επισκέψιμο τους θερινούς μήνες έναντι μικρού χρηματικού τιμήματος.

Παλαιόχωρα στα Κύθηρα

Είναι ίσως η πρώτη βυζαντινή πρωτεύουσα των Κυθήρων και χτίστηκε από Μονεμβασίτες στα μέσα του 12ου αιώνα μ.Χ σε ένα λόφο που περιβάλλεται από το φαράγγι της Κακιάς Λαγκάδας.

Το 1537 ο αρχιναύαρχος του Οθωμανικού Στόλου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα άλωσε το νησί και κατέστρεψε ολοσχερώς τον οικισμό. Σώζονται πολλές εκκλησίες και κατοικίες, ενώ γίνονται συστηματικές εργασίες αναστήλωσης. Ξεχωρίζει ο ναός της Αγίας Βαρβάρας, σταυροειδής με τρούλο, μονεμβασίτικης αρχιτεκτονικής.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Κύθηρα:

  • Ταξίδι στα Κύθηρα
  • Παραλίες στα Κύθηρα
  • Σπήλαια στα Κύθηρα
  • Μνημεία στα Κύθηρα
  • Καφέ- μπαρ στα Κύθηρα
  • Ξενοδοχεία στα Κύθηρα
  • Δωμάτια στα Κύθηρα
  • Κάμπινγκ στα Κύθηρα
  • Μουσεία στα Κύθηρα
  • Χωριά στα Κύθηρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *