Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το Μακεδονικό

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το Μακεδονικό

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το Μακεδονικό 1

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικών Ενώσεων των αποδήμων Μακεδόνων οι οποίοι στρέφονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την αναστολή και ακύρωση της επίμαχης συμφωνίας ως αντισυνταγματική καθώς όπως υποστηρίζουν πριν την υπογραφή της έπρεπε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρά την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού στην οποιαδήποτε παραχώρηση ονόματος, χωρίς διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ προσθέτουν πως παραβιάσθηκε και η αρχή της δεδηλωμένης για το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.

Η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη των Παμμακεδονικών Οργανώσεων τα οποία κρατούσαν σημαίες και πανό.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *