ΣΥΡΙΖΑ: Ισχύει κ. Μητσοτάκη ότι ξέρατε, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος;ΣΥΡΙΖΑ: Ισχύει κ. Μητσοτάκη ότι ξέρατε, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος; 1

Σφοδρή επίθεση του Στέργιου Καλπάκη στον πρωθυπουργό

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργο Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, θέτοντας τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Καλπάκη: 

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλία για να δει τα τραγικά αποτελέσματα της ανεπάρκειας του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας. 
 
Επειδή, όμως, δήλωσε ότι δήθεν ποτέ δεν κρύφτηκε, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr, στις πρώτες συσκέψεις για την κακοκαιρία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για την Καρδίτσα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν. 
 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας; 
 
Ισχύει ότι υπήρξαν εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά η απάντηση ήταν «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε την Θεσσαλία»;

Με λίγα λόγια, ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;

Θα περιμένουμε σαφείς απαντήσεις.
 

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *