Συνεργατικό σχήμα για τους στόχους ενεργειακής απόδοσης των πλοίων


H EDIT Automation LTD, η ShipReality Inc και η M&C Group LTD, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες που βοηθούν τα πλοία να επιτύχουν τους στόχους ενεργειακής απόδοσης και να συμμορφωθούν με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις του ΙΜΟ (π.χ. δείκτης ενεργειακής απόδοσης πλοίων σε λειτουργία, EEXI και δείκτης έντασης άνθρακα, CII).

Το συνεργατικό σχήμα θα επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών στα πλοία ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τους δείκτες EEXI και CII με μία ενιαία λύση. Όπως επισημαίνουν οι εταιρείες, το εγκεκριμένο σύστημα ShaPoLi του EDIT, που  εγκαθίσταται με πέντε πιστοποιήσεις για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό του EEXI, θα τροφοδοτεί το λογισμικό της ShipReality με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνεχή παρακολούθηση και πρόβλεψη της απόδοσης σε σχέση με το CII, με τη χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του λογισμικού, υπηρεσίες όπως, η παραγωγή μελετών, η υποβολή φακέλων προς έγκριση στο νηογνώμονα και η υποστήριξη αποφάσεων θα διεκπεραιώνονται άμεσα από τους μηχανικούς της M&C, προσφέροντας μια ολιστική λύση για την ενεργειακή απόδοση των πλοίων.

Ο Μιχάλης Στεφανάκης και ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους, συνιδιοκτήτες του Ομίλου M&C, έθεσαν τις βάσεις για αυτή τη συνεργατική προσπάθεια. «Η αρχική μας πρόθεση ήταν να δημιουργήσουμε τη σύνδεση μεταξύ τεχνικών και επιχειρησιακών λύσεων για την ενεργειακή απόδοση του πλοίου μέσω ενός ακριβούς και προηγμένου εργαλείου που θα βοηθά στην ανάπτυξη βέλτιστων αξιολογήσεων απόδοσης», δήλωσε ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους.

«Με αυτή την ολιστική λύση, η οποία υποστηρίζεται από ισχυρές τεχνολογίες ψηφιακών διδύμων και AI, στόχος μας είναι να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες για βελτιώσεις βιωσιμότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Παπαδόπουλος, Συνιδρυτής της ShipReality Inc.

«Συνδυάζοντας τα δυνατά μας σημεία και την τεχνογνωσία μας, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες να πλοηγηθούν με ασφαλεια στο περίπλοκο τοπίο της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων», δήλωσε ο Μάρκος Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της EDIT.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *