Σύλληψη μέλους σπείρας που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτεςΣύλληψη μέλους σπείρας που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες 1

Στην σύλληψη 31χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιέυθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο ακόμα άνδρες, 28 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα τρία άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα διαπράττοντας απάτες με τη χρήση υπολογιστή, αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος, με τη μορφή της μεταβίβασης περιουσίας και της απόκρυψης-συγκάλυψης των ιχνών της χρηματικής διαδρομής εσόδων, προερχόμενων από την εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από την έως τώρα προανάκριση εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης 163.860 ευρώ, που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 24/9/2022 μέχρι και 04/10/2022.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο ημεδαπό, ενώ ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της ομάδας φέονται ότι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και υπεύθυνους επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζονταν ψευδώς είτε ως πελάτες επιχειρήσεων είτε ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές – πωλητές αντικειμένων μέσω αγγελιών σε διαδικτυακούς ιστότοπους και προφασιζόμενοι τραπεζική συναλλαγή (κατάθεση) τους αποσπούσαν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών και προσωπικών κωδικών.

Με αυτό των τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των πολιτών και αφού πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς μελών της ομάδας, πραγματοποιούσαν αναλήψεις με τις τραπεζικές κάρτες που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου συνεχίζεται ως προς την ταυτοποίηση και άλλων μελών της ομάδας και την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων απάτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *