Στους σωτήρες του Έρικσεν το «βραβείο του προέδρου της UEFA»

Στους σωτήρες του Έρικσεν το «βραβείο του προέδρου της UEFA»


Το ιατρικό επιτελείο που έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν, στο EURO 2020 τον Ιούνιο και ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας, Σίμον Κγιάερ, είναι οι αποδέκτες για το «Βραβείο Προέδρου της UEFA», ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Ο Κγιάερ ξεκίνησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη στον Έρικσεν, ενώ, μαζί με τους υπεύθυνους γιατρούς του σταδίου τιμώνται ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής Δανίας, που η βοήθειά τους επίσης ήταν αποφασιστικής σημασίας.

Ο Έρικσεν κατέρρευσε στη διάρκεια του αγώνα με τη Φινλανδία στις 12 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη και δέχθηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες που του έσωσαν τη ζωή στο γήπεδο, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τέφεριν, δήλωσε ότι οι αποδέκτες του βραβείου είναι οι πραγματικοί ήρωες του EURO 2020 και είπε:

«Είναι πράγματι μεγάλη τιμή για μένα να τους απονείμω το βραβείο του προέδρου της UEFA. Φέτος, το Βραβείο του Προέδρου ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μια σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του».

Ο Έρικσεν φέρει από τότε εμφυτευμένο  βηματοδότη, που μπορεί να αποτρέψει τις θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες «εκτοξεύοντας» ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, το μέλλον του στο ποδόσφαιρο είναι αμφίβολο, με τους κανονισμούς στην Ιταλία να εμποδίζουν τον 29χρονο Δανό να παίξει ποδόσφαιρο, εάν η συσκευή δεν αφαιρεθεί.

«Κάνατε μια φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή» υπογράμμισε ο Έρικσεν σε μήνυμά του, ευχαριστώντας το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό.

«Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας, τόσο στις 12 Ιουνίου όσο και ύστερα».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *