Στουρνάρας: Μεταρρυθμίσεις ή ξεχνάμε τις επενδύσεις

Στουρνάρας: Μεταρρυθμίσεις ή ξεχνάμε τις επενδύσεις

Στουρνάρας: Μεταρρυθμίσεις ή ξεχνάμε τις επενδύσεις 1

«Οι αγορές περιμένουν να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς την εφαρμογή επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου», αναφέρει σε συνέντευξή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στους Financial Times, τονίζει πως οποιοδήποτε «ολίσθημα» της κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να διαρρήξει το εύθραυστο επενδυτικό κλίμα και θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι η συμφωνία ελάφρυνσης χρέους που συμφωνήθηκε με την Ευρωζώνη τον Ιούνιο είναι αρκετή για να καθησυχαστούν οι επενδυτές πως τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν αξιόπιστη επένδυση.

«Μόλις αποδεσμευτούμε, οι αγορές θα ακολουθήσουν μια σκληρή προσέγγιση. Θα θελήσουν να δουν πώς θα ανταπεξέλθουμε μετά τις 20 Αυγούστου», τόνισε στους FT ο κ. Στουρνάρας, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η προειδοποίηση του Διοικητή της ΤτΕ αντανακλά ανησυχίες πως οι Έλληνες πολιτικοί θα δεχθούν πιέσεις να αντιστρέψουν αμφιλεγόμενες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές που αναμένεται να διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *