Στον δρόμο που χάραξε ο Λευτέρης Βογιατζής…

Στον δρόμο που χάραξε ο Λευτέρης Βογιατζής…

Στον δρόμο που χάραξε ο Λευτέρης Βογιατζής... 1

Η παρουσία και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή στο θέατρο μέσα από τα μάτια και την οπτική των συνεργατών του, αποτελεί τον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το πρόγραμμα του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων τη σεζόν 2017-18.

«Μια πρώτη προϋπόθεση είναι να είμαστε και να παραμένουμε άγρυπνοι, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ιστορικό θέατρο σίγουρα αλλά ταυτόχρονα έχουμε να κάνουμε και μ’ ένα ζωντανό θέατρο, ένα θέατρο όπου ο καλλιτέχνης Λευτέρης Βογιατζής, υπέβαλε σταθερά στο βάσανο της περιπέτειας, της δημιουργίας, ερευνώντας και καινοτομώντας, υπερβαίνοντας τα κεκτημένα του μέχρι την τελευταία στιγμή» σημειώνει η διαχειρίστρια του θεάτρου Ειρήνη Λεβίδη, θέτοντας τους άξονες του προσανατολισμού για τη νέα περίοδο, την καινοτομία και την παράδοση.

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που προκάλεσε η διημερίδα για τον Λευτέρη Βογιατζή τον Μάιο του 2016 σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η «Νέα Σκηνή» αναπτύσσει φέτος μια σειρά πρωτοβουλιών που εστιάζουν στο έργο του μεγάλου σκηνοθέτη.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ξεκινά έναν κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Ανιχνεύοντας τον τρόπο του Λευτέρη Βογιατζή».

Πρόκειται για σεμινάρια 200 συνολικά ωρών, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιανουαρίου του 2018, με επικεφαλής τους Στεφανία Γουλιώτη, Νίκο Κουρή, Αμαλία Μουτούση και Γιώργο Σκεύα.

Στις 20 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η site specific παράσταση «Ηommage»του Σπύρου Αλιδάκη, που θα διεξάγεται σε όλο τον χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων.

Ο λόγος για μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές θα ανακαλύπτουν τα ίχνη και την παρουσία του Λευτέρη Βογιατζή στον χώρο του θεάτρου, μέσα από ένα θέαμα που θα συνδυάζει θέατρο, κινηματογράφο και πολυμέσα, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του.

Επιπλέον, η Νέα Σκηνή οργανώνει ένα αφιέρωμα στη σχέση του Λευτέρη Βογιατζή με τον Γιώργο Διαλεγμένο με τίτλο «Μια θυελλώδης σχέση 30 χρόνων», όπου εμβληματικές παραστάσεις όπως «Σε φιλώ στη μούρη» (1987), «Η νύχτα της κουκουβάγιας» (1998) και «Bella Venezia»(2005) θα ζωντανέψουν μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας, προβολές , στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή συντελεστών των παραστάσεων, κριτικών και θεατρολόγων και έκδοση σχετικού τομιδίου και CD.

Η «Νέα Σκηνή» θα προχωρήσει τέλος στην έκδοση των πρακτικών της περσινής διημερίδας για τον Λευτέρη Βογιατζή, με την ευγενική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *