Στο Πόρτο Κάγιο η «αγριάδα» των βουνών συναντά την γαλήνη της θάλασσας

Είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Μάνης

Το Πόρτο Κάγιο είναι παραθαλάσσιο χωριό της Ανατολικής Μάνης, φωλιασμένο σε έναν κολπίσκο της Λακωνίας, κατεβαίνοντας προς το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Ο Παυσανίας το ανέφερε με το όνομα Ψαμαθός και πιστεύεται πως το σύγχρονο όνομά του προήλθε από το ενετικό Porto Quaglio και το γαλλικό Port des Cailles.

Στο Πόρτο Κάγιο η «αγριάδα» των βουνών συναντά την γαλήνη της θάλασσας 1

Το Πόρτο Κάγιο ήταν ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Μάνης και αποτέλεσε φυσικό αραξοβόλι από το οποίο πέρασαν μεταξύ άλλων Φοίνικες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι αλλά και ο πειρατικός στόλος του Λάμπρου Κατσώνη.

Στο Πόρτο Κάγιο η «αγριάδα» των βουνών συναντά την γαλήνη της θάλασσας 2

Δίπλα στο Πόρτο Κάγιο υπάρχουν τρεις αμμουδιές ενώ η λωρίδα γης από πάνω του λέγεται Κρητήρι. «Αντίκρυ» στο Πόρτο Κάγιο, από την άλλη πλευρά, προς τον Μεσσηνιακό κόλπο, είναι το Μαρμάρι.

Στο Πόρτο Κάγιο η «αγριάδα» των βουνών συναντά την γαλήνη της θάλασσας 3

Ο γραφικός οικισμός είναι μια από τις πιο ξεχωριστές γωνιές της μανιάτικης γης, αναδεικνύοντας τις πιο χαρακτηριστικές ομορφιές της: τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά με φόντο τις αυστηρές και μεγαλειώδεις γραμμές της Μάνης, το επιβλητικό ακρωτήριο Ταίναρο και το σημείο συνάντησης Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Στο Πόρτο Κάγιο η «αγριάδα» των βουνών συναντά την γαλήνη της θάλασσας 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *