Στο νοσοκομείο ο αρχιμαφιόζος με το παρατσούκλι «Λίπος»

Στο νοσοκομείο ο αρχιμαφιόζος με το παρατσούκλι «Λίπος»

Στο νοσοκομείο ο αρχιμαφιόζος με το παρατσούκλι «Λίπος» 1

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε, συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ, ο αρχιμαφιόζος με το παρατσούκλι «Λίπος», ο οποίος δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα κατά την αναμονή στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Εκεί περίμενε για την εκδίκαση στο Εφετείο της κατηγορίας της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», υπόθεση για την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία.

Ο 58χρονος Γεωργιανός, μεταδίδει το voria.gr, είχε καταδικαστεί ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, διαπράττοντας ληστείες, κλοπές, εκβιάσεις και ανθρωποκτονίες και σήμερα θα εκδικαζόταν η έφεσή του.

Η υπεράσπισή του ζήτησε το πρωί αναβολή της δίκης, με την αιτιολογία ότι λείπει ο βασικός μάρτυρας.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο τότε επικεφαλής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας, ο οποίος πρωτόδικα περιέγραψε ότι το «Λίπος» ήταν ο αρχηγός και συντόνιζε την οργάνωση.

Ο Ισπανός αστυνομικός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως μπορεί η κατάθεσή του να διαβαστεί και απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ο 58χρονος δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μούδιασμα στο πρόσωπο. Στο κρατητήριο κλήθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ που εξέτασε τον κρατούμενο και κατόπιν ανέφερε στην έδρα ότι χρειάζεται η μεταφορά του σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις, λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του.

Σημειώνεται ότι ο Γεωργιανός κατά την περίοδο, που ήταν έγκλειστος στα Διαβατά είχε υποστεί εγκεφαλικό. Τελικά, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και η δίκη διακόπηκε για τις 2 Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *