Στο φως σπάνιες αφίσες με ομορφιές της Ελλάδας!

Στο φως σπάνιες αφίσες με ομορφιές της Ελλάδας! 1

Σπάνιες αφίσες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις οποίες απεικονίζονται οι ομορφιές της Ελλάδας, θα εκτεθούν από τις 14 Οκτωβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου σε αίθουσες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, ενώ η πραγματοποίησή της γίνεται με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αφίσες θα προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος έχει κάνει και την επιμέλεια, ενώ η έκθεση έχει τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο».

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία -με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου- συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού (μετέπειτα ΕΟΤ), μέχρι και το 2009.

Παράλληλα με τις αφίσες, θα εκτίθενται μπροσούρες από το 1926, όταν ακόμη γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη τουριστική μακέτα χρονολογίας 1929-1932, καθώς και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΕΟΤ.

Η έκθεση, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Εθιδήσεων, θα λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *