Στο εδώλιο ξανά δύο γιατροί για τον θάνατο της 16χρονης στο Ρέθυμνο

Στο εδώλιο ξανά δύο γιατροί για τον θάνατο της 16χρονης στο Ρέθυμνο 1

Στο Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά και μετά από τέσσερις αναβολές ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του θανάτου 16χρονης που τον Απρίλιο του 2011 είχε μεταφερθεί με συμπτώματα μέθης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και κατέληξε λίγες ώρες μετά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο ειδικευόμενοι εκείνη την περίοδο γιατροί του νοσοκομείου καθώς και ένας 30 χρόνος σήμερα που την είχε μεταφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν η μητέρα, ο πατέρας και συγγενικό πρόσωπο της άτυχης κοπέλας καθώς και φύλακας του νοσηλευτικού ιδρύματος που εκτελούσε βάρδια την ώρα που η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι μάρτυρες περιέγραψαν στους δικαστές τα γεγονότα που βίωσαν εκείνες τις ώρες με τους τρείς πρώτους να υποστηρίζουν ότι υπήρξαν παραλείψεις και αμέλεια από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν στο πλευρό τους συναδέλφους τους γιατρούς και τις Ενώσεις γιατρών Ρεθύμνου και Χανίων.

Οι δύο γιατροί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών, ενώ ο 30 χρόνος είχε καταδικασθεί για βιασμό της 16χρονης, με ποινή φυλάκισης 7 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *