Στο εδώλιο και πάλι γιαγιά που καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της

Στο εδώλιο και πάλι γιαγιά που καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της

Στο εδώλιο και πάλι γιαγιά που καταδικάστηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της 1

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι 62χρονη γιαγιά η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνοντας  δεκτό το αίτημα αναίρεσης της κατηγορούμενης, ζήτησε να κριθεί εκ νέου η υπόθεση και να εξεταστούν οι ισχυρισμοί της  ότι οι ενέργειες της γίνονταν χάριν αστεϊσμού και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν πρόθεση να συνετίσουν την εγγονή της.

Στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να προχωρήσει στην αναίρεση φέρεται να βάρυναν, μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων  στα οποία σημειώνεται ότι «δεν προκύπτει διάπραξη σεξουαλικού τύπου παραβατικών συμπεριφορών» καθώς  «δεν επιβεβαιώνονται σε κανένα σημείο οι υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης από τη γιαγιά της».

Οι αρεοπαγίτες, μάλιστα, αναφέρονται και στο γεγονός ότι η  κατηγορούμενη γιαγιά δεν αρνήθηκε  τις χειρονομίες, σε βάρος της ανήλικης αλλά ισχυρίστηκε ότι «αυτό έγινε 3-5 φορές, χάριν αστεϊσμού και προς συνετισμό της ανήλικης».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι από τον πραγματογνώμονα τονίζεται πως στην επώδυνη διαπαιδαγώγηση και φροντίδα συνέβαλε η εικαζόμενη από την κατηγορουμένη αγάπη της ανήλικης προς την άλλη γιαγιά,  από την πλευρά της  μητέρας της, αλλά  και η μίμηση της συμπεριφοράς της 62χρονης από την ανήλικη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *