Στο 1,15 δισ. οι πόροι του αναπτυξιακού

REUTERS/DADO RUVIC

Από την έντυπη έκδοση

Του Σταμάτη Ζησίμου
zstam@naftemporiki.gr

Στο 1,150 δισ. ευρώ θα ανέλθουν συνολικά οι πόροι που θα διατεθούν για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων τα οποία θα υπαχθούν στα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου (ν.4399/2016) το τρέχον έτος.

Το συγκεκριμένο ποσό που θα διατεθεί είτε με τη μορφή των επιχορηγήσεων ή της φορολογικής απαλλαγής αφορά δύο εκ των τριών ενεργών καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου είναι σημαντικά υψηλότερο από την αρχική πρόβλεψη που όριζε ως «πλαφόν» ενισχύσεων για το 2020 τα 650 εκατ. ευρώ.

Το ποσό του 1,150 δισ. ευρώ «δεσμεύεται» από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με κοινή απόφαση (ΦΕΚ Β Αρ. Φύλλου 3219 3/8/2020) που υπογράφεται από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το παραπάνω ποσό θα «μοιραστεί» στα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν στα τρία ενεργά καθεστώτα – προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου και συγκεκριμένα στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *