«Στην περιπέτειά σας στο Μαυροβούνιο, μπορεί να συναντήσετε μια καφέ αρκούδα, έναν γκρίζο λύκο, έναν λύγκα Ευρασίας»

Στους 20 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Bloomberg

Στους είκοσι κορυφαίους προορισμούς για το 2020 κατατάσσει το Μαυροβούνιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως «η μικροσκοπική βαλκανική χώρα σταδιακά γίνεται το νέο κόσμημα της Αδριατικής, καθώς σ’ αυτήν υπάρχει ένα μείγμα αριστοκρατικών αρχοντικών, χωριών που μετρούν αιώνες ζωής και πολυάριθμων τοποθεσιών πέρα από τις παραλίες».

«Στην περιπέτειά σας στο Μαυροβούνιο, μπορεί να συναντήσετε μια καφέ αρκούδα, έναν γκρίζο λύκο, έναν λύγκα Ευρασίας και άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση στα εθνικά πάρκα Ντούρμιτορ και Μπιογκράντσκα Γκόρα» προσθέτει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκτός από την «άγρια» ομορφιά που μπορεί να συγκινήσει κάθε επισκέπτη, το Μαυροβούνιο διαθέτει παραλίες οι οποίες είναι ικανές να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε όσους τις επισκεφθούν, αφού, όσοι το επιθυμούν μπορούν μέχρι και τον Οκτώβριο να βουτήξουν στα νερά της θάλασσας, αδιαφορώντας για το φθινόπωρο.

Με βάση την κατάταξη του Bloomberg, το Μαυροβούνιο βρίσκεται μπροστά από προορισμούς όπως η Ιταλία και το Κάιρο, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες, το τουριστικό του προϊόν και οι εναλλακτικές δραστηριότητες του προσφέρουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων προορισμών που δεν έχουν τόσο εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού του Μαυροβουνίου (ΝΤΟ), το περιοδικό «China Travel Agent» ανακήρυξε το Μαυροβούνιο ως τον πιο δημοφιλή προορισμό για το τρέχον έτος. Η θετική τάση στον τουρισμό αποτυπώνεται και στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τουλάχιστον 60.000 επισκέπτες βρίσκονταν στο Μαυροβούνιο για να υποδεχθούν το 2020, δήλωσε η Ζέλικα Ράντακ Κουκάβισιτς, επικεφαλής του οργανισμού, στη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων για την τουριστική κίνηση στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *