Στη σεισμόπληκτη Θεσσαλία κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών


Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτήρια και κατοικίες για την αποτίμηση ζημιών από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Την καταγραφή πραγματοποιούν μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε  άμεσα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

«Έχουμε δώσει εντολή και τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών που είναι στην Καρδίτσα μεταβαίνουν στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή, και τόνισε: «Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι, παρά τις υλικές ζημιές, δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα θύματα».

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *