Στα 413 ευρώ το δωμάτιο για διανυκτέρευση σε 5άστερο στη Σαντορίνη τον Μάιο

Στα 413 ευρώ το δωμάτιο για διανυκτέρευση σε 5άστερο στη Σαντορίνη τον Μάιο

Σημαντικές αυξήσεις τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας καταγράφεται σε σχέση με προηγούμενο έτος. Ορισμένοι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί μάλιστα και ειδικότερα η Μύκονος και η Σαντορίνη εμφανίζουν τις υψηλότερες τιμές σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό τους στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία.

Οι μετρήσεις αυτές αφορούν τιμές που κατεβλήθησαν για διακοπές τον Μάιο, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως αυξήθηκαν περαιτέρω τον Ιούνιο και σίγουρα θα κλιμακωθούν περισσότερο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περίοδο κορύφωσης της ζήτησης. Τον Μάιο του 2018, Μύκονος, Σαντορίνη, Ιμπιζα και Σαρδηνία παρουσίασαν αύξηση σε όλες τι κατηγορίες. Εξαίρεση αποτελεί η Σαρδηνία στην κατηγορία 1-2 αστέρων. Υψηλότερες τιμές είχαν οι ελληνικοί προορισμοί και σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην κατηγορία 4,3 και 1-2 αστέρων.

Στην κατηγορία 5 αστέρων η Σαντορίνη παρουσιάζει την υψηλότερη τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή των ξενοδοχείων των υπόλοιπων προορισμών.

Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία στοιχείων της διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων trivago που πραγματοποίησε, στα πλαίσιο πάγιας συνεργασίας, τo Iνστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Τα στοιχεία προέρχονται από την trivago και ως εκ τούτου αφορούν κυρίως στην αγορά μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Στα 413 ευρώ το δωμάτιο για διανυκτέρευση σε 5άστερο στη Σαντορίνη τον Μάιο 1

Την υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων κατέχει η Σαντορίνη με 413 ευρώ (έναντι 374 ευρώ τον Μάιο του 2017) και ακολουθεί η Ιμπιζα με 325 ευρώ (έναντι 292 ευρώ τον Μάιο του 2017). Στη Μύκονο σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση, με την τιμή να ανέρχεται στα 303 ευρώ από 257 ευρώ τον Μάιο του 2017. Στη Σαρδηνία η τιμή ανήλθε στα 274 ευρώ. Στην κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 249 ευρώ από τα 226 ευρώ τον Μάιο του 2017, στην Ιμπιζα στα 159 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 142 ευρώ. Στη Μύκονο, τον Μάιο του 2017 η τιμή ανερχόταν στα 130 ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2018 ανέρχεται στα 160 ευρώ.

Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο ανήλθε στα 108 ευρώ, στην Ιμπιζα 91 ευρώ και στη Σαρδηνία 79 ευρώ. Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ήταν 81 ευρώ και για τη Σαντορίνη 86 ευρώ. Στην Ιμπιζα ανήλθε στα 71 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 63 ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με βάση άλλα δεδομένα του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης του πρώτου τριμήνου του 2018 παρουσίασε αύξηση 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Σε υψηλό επίπεδο διαμορφώθηκε και ο δείκτης κύκλου εργασιών των αεροπορικών μεταφορών, παρουσιάζοντας αύξηση 6,9%. Ο δείκτης κύκλου εργασιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων παρουσίασε αύξηση 25,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *