Στ. Πέτσας για Τουρισμό: Αντί να έχουμε μηδέν έσοδα θα έχουμε περίπου 5 δισ. έσοδα

«Είναι θετικό ότι ανοίξαμε τον τουρισμό και αντί να έχουμε μηδέν έσοδα θα έχουμε περίπου 5 δισ. έσοδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι ένα νούμερο σημαντικό, που φυσικά υπολείπεται πολύ από τα 18,2 δισ. εσόδων από τον τουρισμό που είχαμε πέρυσι, αλλά είναι ένα νούμερο πολύ καλύτερο από το μηδέν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι «ο άνθρωπος που εργάζεται στην εστίαση ή στον τουρισμό έχει πολύ μεγαλύτερα έσοδα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, ακόμη και Σεπτέμβριο, σε σχέση  με τον μέσο όρο των άλλων μηνών και γι’ αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί με κάποιον τρόπο το χαμένο εισόδημά του».

«Από εκεί και πέρα, αυτό που θα πει ο Πρωθυπουργός είναι ότι θα έχουμε συνέχιση, επέκταση, της διάρκειας των μέτρων που υπήρχαν μέχρι τώρα, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση από ένα πακέτο που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας, για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων, από το Φθινόπωρο μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο, όταν θα ξανά ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Στις 12-13 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα αναπτύξει όλο το πλέγμα των πολιτικών που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα υπάρξουν  προγράμματα «για την στήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση βασικών τους υποχρεώσεων που είναι τρέχοντα, είτε είναι τα δάνειά τους, είτε είναι οι υποχρεώσεις παρελθόντων μηνών στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η πλήρη αξιοποίηση του μεγάλου χρηματοδοτικού πακέτου που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Γι’ αυτό δουλεύουμε, ώστε μέχρι 15 Οκτωβρίου να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε τις οριστικές μας προτάσεις στην Κομισιόν. Όλες αυτές οι δράσεις που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό. Θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι ότι τα χρήματα του «Προγράμματος Sure», το οποίο έχει να κάνει κυρίως με την ενίσχυση των εργαζομένων, αντιστοιχούν σε 2,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

naftemporiki.gr

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *