Σπυράκη: Η κυβέρνηση ψηφίζει το 4ο μνημόνιο – Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας

Σπυράκη: Η κυβέρνηση ψηφίζει το 4ο μνημόνιο – Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας

Σπυράκη: Η κυβέρνηση ψηφίζει το 4ο μνημόνιο – Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας 1

Κόντρα σε επίπεδο… εκπροσώπων ξέσπασε με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, χαρακτήρισε ως «4ο μνημόνιο» το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή.

Στον αντίποδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας.

«Μετά από τρία χαμένα χρόνια με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, η κυβέρνηση υπογράφει και ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο. Μειώνει ξανά τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αυξάνει κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει και τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και για τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες», ανέφερε αρχικά η κ. Σπυράκη και συνέχισε: 

«Αυξάνει και την αγανάκτηση των πολιτών που δεν αντέχουν άλλα χαμένα χρόνια».

Η απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου

Η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, ενώ η Νέα Δημοκρατία αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ Μαρίας Σπυράκη που μιλάει για «τέταρτο μνημόνιο».

«Μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει:

«Καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας:

-Κρατήσει την κοινωνία όρθια.

-Αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων.

-Μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών.

-Ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων.

-Μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες.

-Προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Η ΝΔ από την άλλη μεριά αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν. Ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα της επιτρέψουν να τους υλοποιήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *