Σπείρα εκβιαστών στη Λάρισα ζητούσε χρήματα και απειλούσε με βία

Δύο περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων, ηλικίας 45, 47, 48, 50 και 52 ετών, για το αδίκημα της εκβίασης.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου 2017 έως 30 Αυγούστου 2017, δύο από τους δράστες, ηλικίας 45 και 50 ετών, απαίτησαν τηλεφωνικά από δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 60 ετών, υπό την απειλή χρήσης σωματικής βίας και πρόκλησης βλάβης περιουσίας, την καταβολή στον 52χρονο συνεργό τους (ηθικό αυτουργό) αρχικά του χρηματικού ποσού των (10.000) ευρώ και στη συνέχεια των (20.000) ευρώ, ως οφειλή για προγενέστερη επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους.

Υπό τον φόβο των συνεχιζόμενων εκβιασμών, ο 60χρονος εξαναγκάστηκε τη 9η Ιουνίου 2017 να καταβάλει στον 52χρονο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου 2017 έως 13 Ιουλίου 2017, τέσσερις από τους προαναφερόμενους δράστες απαίτησαν τηλεφωνικά από 47χρονο Έλληνα, με τη χρήση ίδιων απειλών, να καταβάλει σε 67χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ, ως οφειλή για προηγούμενη εμπορική συναλλαγή μεταξύ τους.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 67χρονο και αρχικά απαίτησαν από αυτόν την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μεσολαβήσουν για να του καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν να τους καταβάλει χρήματα, θεωρώντας ότι έλαβε το ποσό από τον 47χρονο.

Χθες το πρωί στη Λάρισα εντοπίστηκαν τρεις από τους δράστες, ηλικίας 45, 50 και 52 ετών, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *