Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη

Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Σούγια με την αμμώδη παραλία της είναι μια από τις ξεχωριστές ομορφιές της Κρήτης. Εκεί απολαμβάνεις το μπάνιο σου στο Λιβυκό πέλαγος, κάνοντας ανέμελες και χαλαρές διακοπές στο φιλόξενο τοπίο της νότιας Κρήτης.

Το μήκος της παραλίας φτάνει το 1,5 χιλιόμετρο και το πλάτος τα 70 μέτρα. Κρύα νερά και αλμυρίκια υποδέχονται κάθε καλοκαίρι τους τακτικούς κατασκηνωτές και κολυμβητές.

Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη 1

Το γραφικό ψαροχώρι βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ακρογιαλιάς ενώ στο ανατολικό συχνάζουν γυμνιστές. Την ήρεμη αμμουδιά διακόπτουν εδώ τεράστιοι βράχοι μέσα και έξω από την θάλασσα, δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο τοπίο. Ταυτόχρονα δημιουργούν μια μικρή κρυμμένη παραλία- και ιδανικό σημείο για βουτιές.

Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη 2

Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να εξερευνήσουν το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι, στα δυτικά του οικισμού. Ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, θα καταλήξουν στην αρχαία Λισσό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της νότιας Κρήτης.

Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη 3

Με αφετηρία τη Σούγια, οι επισκέπτες- όσοι καταφέρουν να απομακρυνθούν από την παραλία της- μπορούν να επισκεφθούν κι άλλα όμορφα κοντινά σημεία της Κρήτης. Το καραβάκι θα τους μεταφέρει στην Παλαιοχώρα, το Λουτρό, τη Γαύδο αλλά και την Αγία Ρούμελη και τη Χώρα Σφακίων.

Σούγια, ξέγνοιαστες διακοπές στη νότια Κρήτη 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *