Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές

Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές

Από τη μία έχει το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, από την άλλη όμως φτάνει μέχρι τις ακτές του Θερμαϊκού και το γαλάζιο του Αιγαίου

Η Σκοτίνα Πιερίας βρίσκεται στις νοτιοανατολικές παρυφές του Ολύμπου και αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Από τη μία έχει το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, από την άλλη όμως φτάνει μέχρι τις ακτές του Θερμαϊκού και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές 1

Η παραλία της είναι διάσημη και πολύβουη το καλοκαίρι αλλά η περιοχή προσφέρεται και για φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εξορμήσεις με φόντο τον επιβλητικό όγκο του Όλυμπου. Στην Άνω- ή Παλιά- Σκοτίνα, Έλληνες και ξένοι ανακαίνισαν πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές 2

Η Σκοτίνα βρισκόταν σε τρία άλλα μέρη πριν καταλήξει στην τωρινή της τοποθεσία. Το πρώτο χωριό βρισκόταν στην περιοχή της Καλαμπάκας και στη συνέχεια οι Σκοτινιώτες έχτισαν νέο στο σημερινό δάσος της Σκοτίνας στη Βερδικούσα.

Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές 3

Όταν χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν και αυτό μεταφέρθηκαν στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Παλιά ή Άνω Σκοτίνα πριν καταλήξουν τελικά στο σημερινό σημείο.

Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία και εστιατόρια προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Σκοτίνα Πιερίας, το χωριό που «μετακόμισε» τέσσερις φορές 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *