Σημαντική αύξηση στην τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης – News.gr


«Το πρώτο 11μηνο του 2023 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας μας»

Σημαντική αύξηση, συγκριτικά με το 2022, παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ άνοιξε πιο νωρίς φέτος η σαιζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη και οι προοπτικές είναι ενθαρρυντικές για το 2024.

Τις ανακοινώσεις έκανε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε διαδικτυακή παρέμβασή της σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού πολυσυνεδρίου «Money Show» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Ράπτη ανέφερε ότι το πρώτο 11μηνο του 2023, από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας μας, σε ποσοστό 14,5% που μεταφράζεται σε 20 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο οι αφίξεις στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 17,3% (32 εκατ. ταξιδιώτες). Παράλληλα, έκανε μνεία στη νέα στρατηγική που έχει επιλέξει το υπουργείο Τουρισμού, με λεπτομερές σχέδιο δράσης, με συγκεκριμένους στόχους, όπως η βιωσιμότητα των προορισμών, η προώθηση τους, το οποίο θα επιτευχθεί μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα, όλο τον χρόνο.

«Στόχος μας όμως, είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία, ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιδιωτική πρωτοβουλία» υπογράμμισε.

Μιλώντας στην ημερίδα ο γραμματέας της ΠΕΔΚΜ, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, εκτίμησε ότι οι δήμοι μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά, αρκεί, όπως είπε, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν συνέργειες και να έχουν ένα στρατηγικό σχεδιασμό. Τους Οργανισμούς Διαχείρισης των τουριστικών προορισμών (DMOs), παρουσίασε στην Ημερίδα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Αλέξανδρος Θάνος ενώ στους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τουριστικές δράσεις αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρής.

«Θα βρούμε τρόπο για να αυξήσουμε το διάστημα του τουρισμού, αλλά για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται εργαλεία και συνέργειες από τους δήμους και την περιφέρεια» σημείωσε.

Σχετικά Tags

Θεσσσαλονίκη Έλενα Ράπτη Τουρισμός

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *