Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα

Προσφέρει γαστρονομικές και πολιτιστικές απολαύσεις

Το Σέγκεντ  είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, μετά τη Βουδαπέστη και το Ντέμπρετσεν, βρίσκεται μόλις 170 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, κοντά στα νότια σύνορα της χώρας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τίσα.

Η αρχιτεκτονική της κληρονομιά, τα μοναδικά αξιοθέατα αλλά και τα διάσημα ζαχαροπλαστεία και οι χαλαρές βόλτες εξασφαλίζουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα 1

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο μεγαλοπρεπής Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός του Σέγκεντ, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1913 ωστόσο λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώθηκε μόλις το 1930.

Ένα άλλο εξαίρετο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα είναι η Συναγωγή που χτίστηκε το 1907 από τον Lipot Baumhorn, ένα διάσημο αρχιτέκτονα.

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα 2

Ο ναός των Φραγκισκανών χρονολογείται από τις αρχές του 15ου αιώνα και η γοτθική του αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει.

Η γκαλερί Kass είναι ως επί το πλείστον αφιερωμένη στο έργο του Janos Kass, ενός Ούγγρου καλλιτέχνη και επίτιμου πολίτη του Σέγκεντ. Εκτός από τη συλλογή της δουλειάς του υπάρχουν και άλλες εκθέσεις νέων καλλιτεχνών.

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα 3

Η πόλη είναι γνωστή ως το σπίτι της πάπρικας. Το ιδιαίτερο μπαχαρικό έφτασε στη χώρα στα μέσα του 16ου αιώνα ενώ εδώ παρασκευάζεται και το διάσημο ουγγαρέζικο σαλάμι Pick από παραδοσιακά αλλαντοπωλεία.

Σέγκεντ, η πόλη της Ουγγαρίας με τη νεανική ατμόσφαιρα 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *