Σε μορφή σοκολάτας οι 1,3 τόνοι κάνναβης που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Σε μορφή σοκολάτας οι 1,3 τόνοι κάνναβης που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Τουλάχιστον 1,3 τόνους κατεργασμένη κάνναβη σε μορφής σοκολάτας, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισε το λιμενικό σώμα στο αλιευτικό σκάφος CELINE STAR με πλήρωμα 4 υπηκόους Συρίας, που ακινητοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα μετά από συντονισμένη επιχείρηση, 60 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης κοντά στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού την 01-03-2018 περιήλθαν πληροφορίες από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.

Το αλιευτικό που είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι, επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Το σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του λιμενικού στην Ιεράπετρα της Κρήτης όπου με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 ερευνήθηκε.

Να σημειωθεί πως ο γενικός διευθυντής των Γαλλικών Τελωνείων εξέφρασε προς το Λιμενικό Σώμα τα συγχαρητήρια του για την υποδειγματική συνεργασία και τις συνεχείς επιτυχίες.

ΚΑΝ3

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός μόλις πληροφορήθηκαν την νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού στη δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς τον Αρχηγό του λιμενικού και το στελεχιακό δυναμικό που συμμετείχε στη επιχείρηση.

ΚΑΝ1

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η εν λόγω επιχείρηση είναι αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας του λιμενικού και πραγματοποιείται εν συνεχεία των τελευταίων δράσεων κατά τις οποίες έχει κατασχεθεί συνδυαστικά ποσότητα ναρκωτικών μεγαλύτερη των 14 τόνων.

ΚΑΝ2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *