Σε κτίριο φορέα κοινωνικής ασφάλισης θα στεγάζεται το παράρτημα γκαλερί της Νέας Υόρκης

Ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το γεγονός ότι σε ένα από τα κτίρια των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, θα στεγάζεται πλέον το ευρωπαϊκό παράρτημα μίας πολύ σπουδαίας γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το Μέγαρο Δεληγιώργη, το οποίο αποκτά και πάλι ζωή, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που εκπονεί το υπουργείο Εργασίας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης. Στο επιβλητικό κτίριο στην οδό Κανάρη, που φέρει την υπογραφή του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, όπου, μέχρι πρότινος, στεγαζόταν η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, εγκαινιάστηκε ένας νέος εκθεσιακός χώρος από τον Eric Allouche και τον George Benias.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι, με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Ακίνητη περιουσία, που, όπως είπε, έμενε για πάρα πολλά χρόνια εντελώς ανεκμετάλλευτη και ρήμαζε.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η μίσθωση είναι δεκαετής και θα έχει μηνιαίο μίσθωμα 17.000 ευρώ. Όπως σημείωσε, η κίνηση αυτή θα έχει τεράστιο όφελος για τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος. «Ταυτόχρονα, ένα πολύ σπουδαίο κτίριο που τόσο καιρό ήταν κενό, ανοίγει πλέον στον κόσμο μέσα από μία σημαντική πολιτιστική χρήση, ενώ, παράλληλα, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία ενέργεια μεγίστου κοινωνικού αντικτύπου με πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

Επίσης, η υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι το συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εξελίσσεται καλά. «Ήδη, βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση όπου έχουμε απευθύνει πρόσκληση προς ιδιωτικούς φορείς για στρατηγικές επενδύσεις εμπορικής χρήσης και υπάρχουν πολύ σημαντικές προτάσεις» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η επέκταση του προγράμματος, πέραν από τα εμβληματικά κτίρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Βόλο. «Αρχίζει σιγά-σιγά το πρόγραμμα να δείχνει τη σημασία του για το κοινό της πόλης, αλλά και για τα έσοδα που θα αποφέρει στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» συμπλήρωσε η ίδια.

Τέλος, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εμβληματικές ενέργειες, αναφέροντας ότι το κτίριο στην οδό Πινδάρου θα παραχωρηθεί στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), «του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *