Τι συμβαίνει εκεί στο βορρά;

Οι κάτοικοι της μικρής νορβηγικής πόλης Longyearbyen έχουν να αντιμετωπίσουν μερικά σοβαρά προβλήματα. Τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν προβλήματα κινητικότητας εξαιτίας των πολλών στρώσεων βαρέων ενδυμάτων. Οι πολικές αρκούδες επιτίθενται σε ό, τι κινείται στο οπτικό τους πεδίο -δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάνουν χρήση όπλων παρά μόνο στην αυτοάμυνα. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι άνθρωποι απαγορεύονται να πεθάνουν!

Το νεκροταφείο της πόλης σταμάτησε να δέχεται νέους… κατοίκους πριν από 70 χρόνια, καθώς ανακαλύφθηκε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζει τους οργανισμούς να ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία αποσύνθεσης και παρέμειναν απολύτως διατηρημένοι. Το Longyearbyen βρίσκεται σε ένα νησί ανάμεσα στις ακτές της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου και υποφέρει από τις σχεδόν αφόρητα χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής. Δεδομένου ότι το νεκροταφείο είναι κλειστό , τα άτομα που πλησιάζουν τον θάνατο μεταφέρονται σε άλλα μέρη της χώρας για να αναπαυτούν σε διαφορετικό νεκροταφείο. Με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -45οC και το έδαφος παγώνει σε αρκετό βάθος με αποτέλεσμα τα σώματα των νεκρών να μην αποσυντίθενται.

Σε αυτή την πόλη απαγορεύεται να… πεθάνεις!

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια μελέτη σχετικά με το φαινόμενο αυτό της φύσης. Ανακάλυψαν λοιπόν ίχνη της Ισπανικής Γρίπης, που ξέσπασε στην Ευρώπη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *