Samsung NEON: Τεχνητοί ψηφιακοί άνθρωποι το νέο project της εταιρείας [CES 2020]

Samsung NEON: Τεχνητοί ψηφιακοί άνθρωποι το νέο project της εταιρείας [CES 2020] 1

Η Samsung αποκάλυψε στο CES 2020 το νέο πόνημα του STAR Labs με ονομασία NEON, ένα project που αφορά τη δημιουργία ψηφιακών τεχνητών ανθρώπων, οι οποίοι υποστηρίζονται παό την πλατφόρμα Core R3 (Reality, Realtime, Responsive) και διαθέτουν μνήμη, νοημοσύνη, αισθήματα και δυνατότητες μάθησης. Η ιδέα πίσω από το NEON είναι να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι τεχνητοί ψηφιακοί άνθρωποι ως παρουσιαστές, εκπρόσωποι, σύμβουλοι κλπ. ή απλά ως ψηφιακοί σύντροφοι.

Το STAR Labs της Samsung ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για βοηθούς Τεχνητής Νοημοσύνης τύπου Google Assistant, Bixby ή Siri. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα μπορεί να τους χρησιμοποιεί για να μαθαίνει νέα, τον καιρό ή να πραγματοποιεί αναζητήσεις. Παρόλα αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλούν διάφορες γλώσσες, να συμμετέχουν κανονικά με συνέχεια και σαφήνεια σε συζητήσεις και μάλιστα ισχυρίζονται πως μπορούν να περάσουν χωρίς πρόβλημα το Turing test (δηλαδή να συμπεριφέρονται ως κανονικοί άνθρωποι).

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι στο CES 2020 παρουσιάστηκαν videos με πραγματικούς ηθοποιούς που ερμηνεύουν τον ρόλο τους στην κάμερα και όχι κάποιο computer-generated προϊόν, οπότε θα κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε κάτι πιο χειροπιαστό. Ποιος ξέρεις, ίσως μέχρι το επόμενο CES να έχει εξελιχθεί καλύτερα η τεχνολογία τους.

[Samsung]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *