Ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων: Τι ισχύει για το ιρλανδικό μοντέλο;

Ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων: Τι ισχύει για το ιρλανδικό μοντέλο;

rythmisis-stegastikon-danion-ti-ischyi-gia-to-irlandiko-montelo-1

Ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων: Τι ισχύει για το ιρλανδικό μοντέλο;

Η είσπραξη των οφειλών από τα στεγαστικά δάνεια είναι ένας από τους πρώτους στόχους των Ελληνικών τραπεζών οι οποίες στην προσπάθεια εύρεσης μιας αποδοτικής λύσης φαίνεται να στρέφονται στο ιρλανδικό μοντέλο ρύθμισης στεγαστικών δανείων που δεν είναι τίποτε άλλο από το μοντέλο που επιλέχτηκε και εφαρμόστηκε στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα.

Split and freeze μοντέλο ρύθμιση στεγαστικών δανείων

Το μοντέλο split and freeze είναι στην ουσία ο συνδυασμός δύο βασικών αξόνων. Ο πρώτος άξονας είναι η οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη συγκριτικά με το ύψος της καθορισμένης δόσης. Μπορεί ο οφειλέτης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του;

Ο δεύτερος άξονας αφορά την σχέση του ύψους του δανείου με την αντικειμενική αξία του ακινήτου την δεδομένη χρονική στιγμή. Πόσο μπορεί να αναπροσαρμοστεί το δάνειο προς τα κάτω ώστε να είναι πιο κοντά στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες στην χώρα μας;

Για πάμε όμως να δούμε τι συμβαίνει με το slit and freeze στην πράξη.

Αρχικά το στεγαστικό δάνειο διχοτομείτε σε δύο επιμέρους δάνεια όπου το ένα μπαίνει στην άκρη και παγώνει, ενώ ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει μηνιαίες δόσεις για το μισό του αρχικού του δανείου.

Για κάθε έναν χρόνο που περνάει και κατά την διάρκεια του οποίου ο δανειολήπτης υπήρξε συνεπής η τράπεζα θα τον επιβραβεύει κάνοντας κούρεμα ενός τμήματος του δανείου του.

Κάντε ρύθμιση στεγαστικού δανείου με την εταιρεία Virvilis

Η εξασφάλιση της κατοικίας έχει πρωτεύουσα σημασία για όλους μας. Αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής του στεγαστικού δανείου τότε μην αφήνεται τα πράγματα στην τύχη αλλά ούτε και στα χέρια ανθρώπων χωρίς εμπειρία.

Η εταιρεία ρύθμισης οφειλών Virvilis δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τραπεζικών προϊόντων  από το 1994 είναι φυσικό λοιπόν να είναι μια εταιρεία που διαθέτει βαθιά γνώση και εμπειρία και μπορεί να αναλάβει και να φέρει σε πέρας κάθε υπόθεση οφειλής και δανείου.

Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στην μεγάλη κατηγορία των Ελλήνων που έχουνε ανεξόφλητες οφειλές και χρέη μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα αναλάβουμε να δώσουμε τη σωστή λύση σε όλα σας τα προβλήματα αλλά και όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για την ένταξη στον νόμο 4469/2017 αλλά και για τον νόμο Κατσέλη.

Δείτε περισσότερα για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *