Ρεκόρ επισκεπτών στο Met της Νέας Υόρκης, παρά το τσουχτερό εισιτήριο

Από την 1η Μαρτίου, οι τουρίστες πληρώνουν είσοδο 25 δολάρια αν και μέχρι πρόσφατα πλήρωναν κατά βούληση

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης δέχτηκε τους 12 τελευταίους μήνες 7,35 εκατομμύρια επισκέπτες – αριθμό ρεκόρ – παρότι αύξησε το εισιτήριό του στα 25 δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Από την 1η Μαρτίου, οι τουρίστες που επισκέπτονται το Met, το μεγαλύτερο μουσείο της Νέας Υόρκης, πληρώνουν είσοδο 25 δολάρια, ενώ παλαιότερα μπορούσαν να καταβάλουν το ποσό που οι ίδιοι ήθελαν.

Ωστόσο η νέα καθορισμένη τιμή που αφορά μόνο τουρίστες – δηλαδή όσους δεν είναι από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης – δεν αποθάρρυνε τους επισκέπτες.

Το μουσείο ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, με περισσότερους από 7,35 εκατομμύρια επισκέπτες έναντι 7 εκατομμυρίων πέρυσι.

Η διεύθυνση του μουσείου αποδίδει το ρεκόρ αυτό σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της έκθεσής του για τον Μιχαήλ Άγγελο που προσέλκυσε, την περίοδο από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, 702.000 επισκέπτες, και ήταν η 10η μεγαλύτερη επιτυχία έκθεσης στην ιστορία του μουσείου.

Αντίθετα με το μουσείο του Λούβρου, το Met δέχεται λίγες δημόσιες επιδοτήσεις και αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από δωρεές, που καλύπτουν σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού του.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου στο μουσείο αποτελούν τη μικρότερη πηγή χρηματοδότησης για το Met: ακόμη και με την αύξηση των εισιτηρίων, τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι αντιστοιχούν στο 17% των εσόδων του μουσείου.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *