Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες

Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες

Όταν φτάνετε στη Ρεϊνιόν εισέρχεστε επίσημα στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε πάνω από 9000 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι

Ανατολικά της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται ένα μικροσκοπικό νησάκι. Πολλοί Αυστραλοί ποτέ δεν το έχουν ακούσει ούτε καν επισκεφθεί. Ονομάζεται νησί Ρεϊνιόν και είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους παραδείσους του νησιού στον πλανήτη.

Στην πραγματικότητα, κατέχει μια πληθώρα αξιόλογων χαρακτηριστικών που θα έπρεπε να το έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστό. Αντίθετα, παραμένει ένα μυστικό που δεν έχει ανακαλυφθεί από όλους, εκτός από τους Γάλλους, που το ισχυρίζονται ως μέρος της χώρας τους.

Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες 1

Το ηφαιστειογενές νησί Ρεϊνιόν βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ιδιόμορφα μέρη στον κόσμο με περίεργα σχήματα βουνών, πετρωμένα ποτάμια λάβας και ορμητικούς καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά. Με κρυφούς όρμους, απόκρημνους γκρεμούς και ιδιαίτερες παραλίες αποτελεί το τέλειο σκηνικό για ένα ταξίδι εξερεύνησης.

Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες 2

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Τρύπα του Σιδήρου, ένα φαράγγι με βάθος περίπου χίλια μέτρα ανάμεσα σε δύο κοιλάδες, στο κάτω μέρος του οποίου ρέει ο ποταμός Bras de Caverne.

Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες 3

Το φαράγγι Trou de Fer έχει δύο διακριτά τμήματα. Ένα μεγάλο κρατήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από έξι καταρράκτες και μια στενή σχισμή στην έξοδο του φαραγγιού, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού. Ανακαλύφθηκε το 1989, και από τότε την έχουν επισκεφτεί πάρα πολλοί λάτρεις των σπορ.

Ρεϊνιόν, το ηφαιστειογενές νησί που άνθρωποι ζουν μέσα σε κρατήρες 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *