Ραγκούσης: «Προοδευτική αντιπολίτευση χωρίς τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ραγκούσης: «Προοδευτική αντιπολίτευση χωρίς τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ραγκούσης: «Προοδευτική αντιπολίτευση χωρίς τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ» 1

«Επιθυμία μου είναι το μέλλον να είναι προοδευτικό, όπως ήταν και το παρελθόν μας, όχι δεξιό» τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης. Με άλλα λόγια εκφράζει τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ, ενώ αφήνει αιχμές για ιδεολογική σύγχυση η οποία, όπως λέει, είναι καταστροφική για τον προοδευτικό χώρο κι εξυπηρετεί προσωπικές επιδιώξεις.

Προσθέτει ότι η αντιπολίτευση στη κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει χαρακτηριστικά τεχνητής πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να είναι σύγχρονη και προοδευτική. «Αντιπολίτευση που μπορεί να κοιτάζεται στον καθρέπτη έχοντας επίγνωση ότι είναι αξιόπιστη στους πολίτες όταν δεν καταλογίζει στη σημερινή κυβέρνηση αποφάσεις που είχε αναγκαστεί να πάρει και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος που συζητείται είναι «η πρώτη αναθεώρηση μετά την πτώχευση του 2009 και όχι η τέταρτη από το 1975» ενώ θεωρεί de facto δέσμευση γι΄ αυτό την πρόταση της Φώφης Γεννηματά και τη συγκεκριμένη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποφεύγει ωστόσο να σχολιάσει τις διαφωνίες των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου, περιμένοντας, όπως αναφέρει, τη στάση που θα τηρήσει η κ.Γεννηματά, επικρίνει τη ΝΔ πως με τη στάση της δεν υπηρετεί το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον και διατυπώνει δέκα προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα

Ο Γιάννης Ραγκούσης, τέλος, συμμερίζεται την άποψη της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή μετά το τέλος των μνημονίων. «Η λύση της πιστοληπτικής γραμμής δεν πρέπει να είναι η εθνική επιλογή» επισημαίνει και τονίζει ότι «η επιμονή σε αυτήν την πρόταση θα είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα μιας κακοπροαίρετης αντιπολιτευτικής διάθεσης που ζημιώνει πρωτίστως την οικονομία και την κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *