Πρώτος στη Μεσόγειο παραμένει ο ΟΛΠ στη διακίνηση containers

Πρώτος στη Μεσόγειο παραμένει ο ΟΛΠ στη διακίνηση containers 1

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporki.gr

Μια ακόμη επιβεβαίωση της δυναμικής που έχει εμφανίσει τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Πειραιά είναι η ετήσια έκδοση One Hundred Ports 2020 της Lloyd’s List, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και αφορά το 2019, φέρει το Λιμάνια του Πειραιά στην 26η θέση παγκοσμίως με βάση τα διακινούμενα containers (teu), την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την πρώτη στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ένα χρόνο πριν, το 2018, ο Πειραιάς στην ίδια έκδοση ήταν στην 32η θέση παγκοσμίως, ήταν έκτος στην Ευρώπη και δεύτερος στη Μεσόγειο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο Πειραιάς διατηρεί την πρωτιά στη Μεσόγειο και την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και το επτάμηνο του 2020 μια περίοδο που το παγκόσμιο εμπόριο αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας πολλά προβλήματα.

Στο σύνολό του το λιμάνι του Πειραιά το επτάμηνο διακίνησε περί τα 3,19 εκατ. Teu καθώς το κενό της μείωσης που κατέγραψαν σε σχέση με πέρυσι οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ αντισταθμίστηκε ως ένα βαθμό από μία αύξηση της διακίνησης Teu στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ. Αναλυτικότερα ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων της ΣΕΠ (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ) σύμφωνα με τα στοιχεία της μητρικής Cosco Shipping Ports Lim για τον μήνα Ιούλιο, λόγω της πανδημίας κατέγραψε μια νέα μείωση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *