Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε όποιον πάρει άμμο από την παραλία

Περιπολίες για να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφόρω όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν

Με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ είναι αντιμέτωποι όσοι λουόμενοι παίρνουν άμμο από την παραλία, στη Σαρδηνία. Μάλιστα, θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης οι οποίες περιπολούν στις παραλίες εντοπίζουν τους τουρίστες που δεν μπορούν να αντισταθούν.

Σύμφωνα με τον Guardian η κλοπή άμμου είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Σαρδηνία. Μόνο το καλοκαίρι του 2017 οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν έναν τόνο άμμου που βρέθηκε σε αποσκευές τουριστών στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι παρά το γεγονός ότι σε όλες τις παραλίες υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την αμμοληψία.

Πρόσφατα ένας 40χρονος Ιταλός που ζει στη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος υποχρεώθηκε να πληρώσει 1.000 ευρώ όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να έχει στην κατοχή του ένα μπουκάλι με άμμο από την παραλία Γκαλούρα, στα βόρεια της Σαρδηνίας.

Στη σκιά της αυστηροποίησης των μέτρων η Γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ενημέρωσε, ήδη, τους Γερμανούς τουρίστες να είναι προσεκτικοί.

Η άμμος συνήθως τοποθετείται σε πλαστικά μπουκάλια ή σακούλες και φέρει την ονομασία της παραλίας από την οποία ελήφθη. Όπως επισημαίνουν οι αρχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το περιβάλλον της Σαρδηνίας αν το φαινόμενο συνεχιστεί.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *