Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Παπαγγελόπουλο


Σε χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος. 

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην υπουργό τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να προτείνει την επιβολή χρηματικής ποινής 10.000 ευρώ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για δυο παραβάσεις καθήκοντος. Η μία αφορούσε τις καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ότι την πίεσε να στείλει δικογραφία με πολιτικούς, χωρίς στοιχεία, στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και η άλλη την καταγγελία του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ότι δέχθηκε παρεμβάσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Η καταδίκη του πρώην υπουργού αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε ομόφωνα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα που σχετιζόταν με παράλειψη της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που αθωώθηκε.

Η αθώωση της εισαγγελέως αφορούσε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και ελήφθη κατά πλειοψηφία. Η κατηγορία σε βάρος της αφορούσε σε παράλειψη της να στείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τιμολογήσεις φαρμάκων που αφορούσε στους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη μετά την αθώωση της δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης», ενώ οι συνήγοροί της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αθωωτική απόφαση.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *