Πρόστιμα και «λουκέτα» σε καταστήματα που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες

Πρόστιμα και «λουκέτα» σε καταστήματα που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες


Ανεστάλη από την αστυνομία στο Βόρειο Αιγαίο η λειτουργία τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επί επτά μέρες κι επιβλήθηκαν βαριά χρηματικά πρόστιμα, στο πλαίσια εφαρμογής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, διοικητικά πρόστιμα 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον καθένα από τους ιδιοκτήτες – υπευθύνους δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Μυτιλήνης και στην περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο, καθόσον διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες. Επίσης ανεστάλη και η λειτουργία των καταστημάτων για επτά ημέρες.

Στη Σάμο, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη – υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως διαπιστώθηκε, εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες, ενώ ανεστάλη επίσης η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.

Κατά το τελευταίο διήμερο από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν 4.033 έλεγχοι ατόμων και επιχειρήσεων – καταστημάτων, βεβαιώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις σχετικές με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνελήφθησαν και δυο άτομα σε Λήμνο και Χίο.

Στη Μύρινα της Λήμνου συνελήφθη σήμερα επιχειρηματίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του στερούμενη αδείας αρμόδιας αρχής και σε ώρες κοινής ησυχίας, ενώ παραβίασε και νομοθεσία που αφορά την «πνευματική ιδιοκτησία».

Στη Χίο, συνελήφθη επίσης επιχειρηματίας, ο οποίος διαπιστώθηκε να λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής, διαταράσσοντας και την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *