Πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη για αποκάλυψη μυστικών σχετικών με αυτοοδηγούμενο όχημα

Πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη για αποκάλυψη μυστικών σχετικών με αυτοοδηγούμενο όχημα

Πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη για αποκάλυψη μυστικών σχετικών με αυτοοδηγούμενο όχημα 1

Σε έναν κόσμο που η βιομηχανία των self-driving αυτοκινήτων εξελίσσεται ραγδαία, ίσως θα πρέπει να συνηθίσουμε στις αναφορές βιομηχανικής κατασκοπείας. Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν έναν πρώην υπάλληλο της Apple για κλοπή σχεδιαγραμμάτων και πληροφοριών από τους υπολογιστές του εργαστηρίου της εταιρείας στο Cupertino που ασχολείται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Zhang παραδέχτηκε ότι έκανε λήψη αρχείων για τα self-driving αυτοκίνητα της Apple, για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά ακόμη και στην περίπτωση που σταματούσε να εργάζεται για την εταιρεία.

Ο Zhang σχεδίαζε και δοκίμαζε ηλεκτρονικά κυκλώματα για την ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνουν οι αισθητήρες, ενώ γνώριζε άκρως απόρρητες πληροφορίες για την ανάπτυξη του αυτοοδηγούμενου οχήματος της Apple. Αφότου επέστρεψε από τη γονική άδεια που του χορήγηση η Apple, ενημέρωσε την εταιρεία ότι θα αποχωρήσει και θα μετακομίσει μόνιμα στην Κίνα για να εργαστεί για την τοπική start up Xiaopeng Motors. Οι υπάλληλοι της Apple έσπευσαν να ενημερώσουν τις αρχές για πιθανή κλοπή, επειδή ο προϊστάμενος του Zhang διαπίστωσε αύξηση των δραστηριοτήτων του δικτύου του.

Η Apple πραγματοποιεί διάφορες δοκιμές σε αυτοοδηγούμενα οχήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *