Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Σχεδόν 14.000 υπέβαλαν αίτηση, 35.000 την ξεκίνησαν

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Σχεδόν 14.000 υπέβαλαν αίτηση, 35.000 την ξεκίνησαν 1

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνολικά 39.759 δανειολήπτες είχαν εισέλθει έως τις 07:00 σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα του προγράμματος «Γέφυρα». Από αυτούς, 34.872 είχαν ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης και 31.789 είχαν ήδη άρει το απόρρητό τους.

Με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, μόλις το 0,9% των αιτήσεων έχουν κριθεί ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και μόλις το 0,05% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

Δικαιούχοι είναι όσοι πήραν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη την κύρια κατοικία κι έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ανεξαρτήτως αν τα δάνεια αυτά είναι εξυπηρετούμενα ή μη.

«Το Πρόγραμμα καλύπτει, δηλαδή, όχι μόνο όσους έχουν “κόκκινα” δάνεια, αλλά επιβραβεύει και τους συνεπείς δανειολήπτες» είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσπωπος. Κι αυτό, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, σε αντίθεση με το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που επιδοτούσε μόνο τα δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα στις 31/1/2018. Απόδειξη ότι το πρόγραμμα “Γέφυρα” είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία, είναι η μεγάλη θετική ανταπόκριση σε αυτό. Μέσα σε μόλις 3 ημέρες, οριστικοποιήθηκαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις απ’ ό,τι στους 13 μήνες ισχύος του προηγούμενου προγράμματος. Συγκεκριμένα, 13.806 αιτήσεις είχαν υποβληθεί οριστικά έως τις 07:00 το πρωί σήμερα».


 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *