Πρόεδρος Κομισιόν: Τα 750 δισ. ευρώ είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον

REUTERS/JOHANNA GERON

Την πρότασή της για ένα σχέδιο ανάκαμψης συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και λίγη ώρα η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 έχουν σημάνει την «ώρα της Ευρώπης» διεμήνυσε η επικεφαλής της Κομισιόν, εξηγώντας πως η Ε.Ε. και κάθε κράτος μέλος της θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα κινηθεί ο καθένας μόνος του ή θα απαντήσει όλη η κοινότητα μαζί στην νέα αυτή μεγάλη κρίση. 

«Θέλω να προτείνω ένα νέο Σύμφωνο για το Αύριο, το οποίο προβλέπει μία Ε.Ε. κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή» τόνισε η φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσθεσε πως «όσο πιο τολμηρά είναι τα μέτρα, που θα ληφθούν, τόσο πιο ασφαλές θα είναι το μέλλον της Ευρώπης»/ 

Παρουσιάζοντας το πακέτο, που περιλαμβάνει 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ στη μορφή δανείων, η πρόεδρος της Κομισίον σημείωσε πως «οι επιχορηγήσεις είναι μία επένδυση στο κοινό μέλλον της Ένωσης». Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα δανειστεί το ποσό αυτό για να το προσφέρει στα κράτη- μέλη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν Bloomberg και Reuters η Eλλάδα θα λάβει περί τα 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις (και ενδεχομένως ακόμη 9 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα σε δάνεια). Η μερίδα του λέοντος θα πάει στην Ιταλία και την Ισπανία που έχουν δεχθεί και το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *